Courgettegratin met geitenkaas

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de courgettes en snij ze in blokjes. Stoof ze even aan in een pan met olijfolie, tot het vocht verdampt is.
  • 2 Klop de eieren los met de geitenkaas en de bloem. Haal de blaadjes basilicum van de takjes en hak ze fijn. Roer ze door het eimengsel en klop er in een straaltje de melk door. Breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Meng de blokjes courgette door het ei-kaasmengsel.
  • 4 Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en stort er het courgettemengsel in. Bestrooi met geraspte parmezaan.
  • 5 Bak 40 à 45 minuten in de voorverwarmde oven, tot de gratin mooi goudbruin en stevig is. Serveer met een salade naar keuze.

Courgettegratin met geitenkaas is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koud avocadosoepje met geitenkaas
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomersalade met Hollandse geitenkaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Paddenstoelen en courgettegratin
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-courgettegratin
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Courgettegratin met bolognesesaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Courgettegratin
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept