Zalm met hollandaisesaus

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bak de zalmmoten langs beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout en hou warm in de oven.
  • 2 Snij het witloof en de geschilde appel in heel fijne reepjes. Sprenkel er een eetlepel citroensap over, meng er mayonaise naar smaak door en kruid met peper en zout.
  • 3 Klop de eidooiers met 100 ml water, de rest van het citroensap en wat zout au bain marie tot een romige massa. Roer er de boter door en blijf luchtig kloppen.
  • 4 Serveer de zalm met peterselie-aardappelen en de witloofsalade.

Zalm met hollandaisesaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkool met hollandaisesaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koolvis met 'blote billetjes in het gras'
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfiletrolletjes met asperges en hollandaisesaus
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met frisse zalm-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept