Reeragout met appelen, veenbessen en knolselderpuree

4
120 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Schroei het vlees dicht en kruid het met peper en zout. Voeg wortelplakjes, gesnipperde ui en selderstukjes toe en stoof mee.
  • 2 Voeg tijm, laurier, jeneverbessen en wijn toe, smeer de mosterd op het sneetje peperkoek en leg het bovenop de ragout. Laat 2 uur afgedekt pruttelen tot het vlees mals is.
  • 3 Schil de knolselder en de aardappelen, snij in blokjes en kook samen gaar in gezouten water. Pureer en breng op smaak met melk, nootmuskaat, peper en zout.
  • 4 Verwijder het klokhuis van de appelen, vul de appelen met de veenbessencompote en schuif ze 30 minuten in de oven.
  • 5 Hak de chocolade en roer hem door de ragout. Breng verder op smaak met peper en zout. Serveer de ragout met knolselderpuree en de appeltjes met veenbessen.

Reeragout met appelen, veenbessen en knolselderpuree is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Everzwijnragout met witte wijn en krieken
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Filet van bosduif met appel en calvados
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijn met kersen
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hindesteaks gepaneerd met noten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Reeragout in portosaus
105 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Reeragout
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Reeragout
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Reeragout Op Luikse Wijze
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept