Charlotte

1
40 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Splits de eieren. Week de gelatine in ruim koud water. Klop de eiwitten stijf met 3 eetlepels suiker. Klop de eidooiers met 4 eetlepels suiker, een scheutje van het perziksap en de Cointreau tot een schuimige massa.
  • 2 Schik de lange vingers tegen de rand van een springvorm. Klop de room in een andere kom stijf met de resterende suiker. Schep 1/4 van de slagroom in een spuitzak voor de afwerking.
  • 3 Verwarm het sinaasappelsap in de magnetron en los hier de goed uitgeknepen gelatine in op. Voeg dit mengsel al roerend toe aan de opgeklopte eidooiers.
  • 4 Spatel de room, de eidooiers en de eiwitten luchtig doot elkaar. Snij 3 perzikhelften in kleine stukjes. Voeg ze aan de mousse toe en schep om.
  • 5 Schep de vulling in de vorm en laat 4 tot 6 uur opstijven (een nacht kan ook) in de koelkast. Maak de vorm voorzichtig los. Werk de taart af met de rest van de slagroom en met gemengd rood fruit.

Charlotte is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Charlotte met kastanjes
Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeien charlotte
60 min-
Bekijk recept
Frambozencharlotte
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeien-mascarponecharlotte met witte chocolade
150 min- Nagerecht
Bekijk recept

Charlotte met kastanjes
Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeien charlotte
60 min-
Bekijk recept
Frambozencharlotte
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeien-mascarponecharlotte met witte chocolade
150 min- Nagerecht
Bekijk recept