Consommé van duif

4
0 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de borstfilets van de karkassen (of vraag aan de poelier om dit te doen).
  • 2 Maak alle groenten behalve de boschampignons schoon. Snij de uien, 1 prei, 1 wortel en 1/4 knolselder grof. Doe de bouten van de duiven en de karkassen in een pan met koud water en voeg er de gehakte groenten, 1 laurierblad en peper en zout aan toe. Breng alles aan de kook en laat 1,5 uur koken. Schep intussen regelmatig het schuim van de oppervlakte. Laat de bouillon afkoelen en giet alles door een zeef.
  • 3 Snij intussen de resterende prei, wortel en knolselder in julienne en vermeng ze met de losgeklopte eiwitten. Voeg de gezeefde bouillon toe en breng alles op een laag vuurtje aan de kook. Bovenaan wordt dan een 'koek' gevormd waarin alle onreinheden verzameld worden. Zet na 1 uur het vuur af en laat de koek naar de bodem van de pan zakken. De heldere bouillon zit nu bovenaan.
  • 4 Bak de duivenborstjes knapperig in de boter en snij ze in fijne plakjes. Borstel de boschampignons schoon en bak ze in wat boter. Verwarm de soepborden.
  • 5 Leg de plakjes duivenborst en de boschampignons in de borden en overgiet met de hete consommé. Werk af met gehakte peterselie.

Consommé van duif is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tajine Van Duif Met Honing En Amandelen
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Duif Met Amandelen En Uien
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Tajine Van Duif Met Honing En
30-60 min -
Bekijk recept

Roze consommé van Parijse champignons
20 min
Bekijk recept
Consommé Van Fazant Met Groentejulienne.
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Consomme Met Zeevruchten
20-30 min -
Bekijk recept
Koude Consomme Van Rivierkreeftjes
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept