Kippensoep (velouté)

4
60 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de uien, 2 wortelen, 1 preiwit en ¾ van de bleekselder grof. Snipper de teentjes knoflook fijn.
  • 2 Stoof de groenten aan in boter en voeg het kruidentuiltje, de steranijs, de kruidnagels en peper en zout toe. Breng aan de kook met 3 liter water.
  • 3 Voeg de kip toe als het water kookt. Laat 45 minuten zachtjes koken.
  • 4 Snij intussen de resterende wortel, prei en selder in heel kleine blokjes. Haal de kip uit de soep en laat ze wat afkoelen. Zeef de soep.
  • 5 Trek het kippenvlees in kleine stukjes. Voeg de fijngesneden groenten toe aan de bouillon en kook ze beetgaar. Voeg - de stukjes kip toe. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de room toe. Dik de soep aan met het in water opgeloste maïszetmeel. Serveer met gehakte peterselie.

Kippensoep (velouté) is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Velouté van doperwten met munt
20 min
Bekijk recept
Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept

Zoetzure kip uit de braadzak
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise tomaten-kippensoep
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap kippensoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle kippensoep
10 min Voorgerecht
Bekijk recept