1 Snij 1 ui in grove stukken. Stoof aan in een klontje boter. Leg er het soepvlees op, giet er 1,5 l water bij en breng aan de kook. Verwijder het schuim met een schuimspaan en laat de bouillon 1 uur trekken op een laag vuurtje. Zeef de bouillon.
2 Meng het gehakt met het ei en paneermeel en rol er balletjes van. Blancheer de balletjes in de gezeefde bouillon en hou ze apart.
3 Snij de andere ui, de wortel, de selder en de prei in stukjes. Stoof ze aan in boter. Voeg de stukken tomaat en het kruidentuiltje toe en stoof even verder. Blus met de bouillon en breng aan de kook. Zet het vuur dan lager en laat 20 minuten garen. Voeg de tomatenpuree toe en breng op smaak met peper en zout. Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep.
4 Voeg de gehaktballetjes toe en serveer. Werk eventueel net voor het serveren af met een scheutje room en wat basilicum.
Tomatensoep met balletjes basisrecept is een recept van Libelle Lekker