Vleesbrood met krieken

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Meng het gehakt met het ei en de peterselie. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg 3 eetlepels paneermeel toe en meng goed.
  • 2 Vorm een broodje van het gehakt en leg het in een beboterde ovenschaal. Bestrijk het broodje met een beetje water. Schuif het 30 minuten in de oven.
  • 3 Dek het broodje af met aluminiumfolie en bak nog 15 minuten verder. Laat afkoelen op een rooster.
  • 4 Breng de krieken in het sap aan de kook, samen met het kaneelstokje. Voeg suiker toe naar smaak. Bind met maïszetmeel.
  • 5 Snij het gehaktbrood in plakken en serveer ze met de kriekjes.

Vleesbrood met krieken is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Everzwijnragout met witte wijn en krieken
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met kriekjes en puree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kriekensoep met rode wijn en gember
35 min
Bekijk recept
Ijsthee met krieken en tequila
Snack
Bekijk recept

Vleesbrood met olijven en pijnboompitten
Bijgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met kriekjes en puree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vleesbrood-burger
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vleesbrood met oregano en specerijen
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept