Eendenborst met bosvruchtensaus en stoofpeertjes

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Karamelliseer de suiker met 2 el water. Zet de peertjes rechtop in de karamel. Schenk de wijn erbij tot de peertjes onderstaan en voeg de kaneelstokjes toe. Laat ze 40 à 45 minuten stoven tot de peertjes mooi rood en niet te zacht zijn. Zeef de saus en bind ze met het maïszetmeel.
  • 2 Snij de velkant van de eendenborstfilets met een scherp mesje kruiselings in.
  • 3 Bak de filets eerst op de velkant, daarna op de andere kant, tot ze goudbruin zijn. Kruid met peper en zout en hou warm onder aluminiumfolie. Schep 2/3de van het vet uit de pan, voeg de wildfond en de rode wijn toe. Breng aan de kook en roer er de bosvruchtenjam door. Doe er de koude klontjes boter door, zodat de saus lichtjes bindt.
  • 4 Snij de eendenborstfilets in dunne plakjes en serveer met de saus en twee stoofpeertjes.

Eendenborst met bosvruchtensaus en stoofpeertjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met schnitzelreepjes en kaassaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept
Peer met amandelschaafsel
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Stoofperen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept