vanille-botersaus

2
15 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook in een steelpan met dikke bodem de wijn, het water en de azijn met de gehakte sjalot in totdat er 1 eetlepel vocht overblijft. Dit duurt 5 à 7 minuten.
  • 2 Haal de pan van het vuur en voeg er de room aan toe.
  • 3 Klop beetje bij beetje de boter door het mengsel totdat er een zalfachtige, gladde en ondoorzichtige saus ontstaat. Kruid met peper en zout. Voeg er een scheutje citroensap en het vanillemerg aan toe.

vanille-botersaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Asperges met ei en botersaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bietengnocchi met salie en sinaasappel
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnalen met limoen-beurre blanc
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Asperges met ham, ei en botersaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Ananasjam met limoen en vanille
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Triffles-minuut met aardbeien en kiwi’s
Nagerecht
Bekijk recept