Tarte tatin van kerstomaat

8
45 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 150°C. Dompel de tomaatjes even onder in kokend water. Pel ze en verwijder de pitjes. Laat uitlekken op keukenpapier. Laat de suiker op een zacht vuurtje smelten in de balsamicoazijn.
  • 2 Vet 8 siliconenvormpjes (diameter 7 cm) in met olijfolie. Lepel in elk vormpje een halve koffielepel van de gesuikerde balsamicoazijn.
  • 3 Meet 3 el olijfolie af en roer er de tomatenpuree, de geperste knoflook en de gesnipperde basilicumblaadjes door. Lepel in elk tomaatje wat van de gekruide tomatenpuree. Leg de tomaatjes met de bolle kant naar onder in de vormpjes. Zet ze 15 minuten in de oven.
  • 4 Haal de vormpjes uit de oven en verhoog de temperatuur tot 200°C. Maak met een uitsteekring bladerdeegrondjes met een iets grotere diameter als de vormpjes. Leg de bladerdeegrondjes op de tomaatjes en stop het deeg goed in langs de randen. Bak 15 minuten, of tot het deeg mooi goudbruin is. Haal de vormpjes uit de oven en keer de taartjes meteen om op een bord.

Tarte tatin van kerstomaat is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Grappige hardgekookte eieren met tartaarsaus
Snack
Bekijk recept
Spaghetti met aubergines
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pizza quattro stagioni
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tacos met reepjes gerookte zalm
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mini tarte tatin met kerstomaten
35 min Snack
Bekijk recept
Tarte tatin met vijgen en walnoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Tarte tatin van asperges en gebakken schelvis
2 uur-
Bekijk recept