Appeltaart met amandel

8
120 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng de bloem in een kom met de boter, de suiker, de eidooiers en een scheutje water.
  • 2 Kneed verder op een met bloem bestoven werkvlak tot een glad en soepel deeg. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  • 3 Beboter een springvorm. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Leg het in de bakvorm en druk lichtjes aan. Zet 30 minuten in de koelkast.
  • 4 Schil de appelen, snij ze in vier partjes en verwijder het klokhuis. Kerf de bolle kant om de 3 mm lichtjes in met een mes.
  • 5 Roer voor de amandelvulling de zachte boter romig met de suiker. Voeg een na een de 2 eieren toe en roer glad. Meng er het amandelpoeder en 1el bloem door.
  • 6 Verwarm de oven voor op 180°C. Strijk het amandelmengsel uit over de deegbodem.
  • 7 Druk de appelpartjes met de bolle kant naar boven lichtjes in de vulling. Bak de taart 40 minuten in de oven.
  • 8 Neem de taart uit de oven. Laat even afkoelen in de vorm en verder op een rooster. Verwarm de abrikozenconfituur en kwast er de warme taart mee in. Laat afkoelen. 

Appeltaart met amandel is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kool-noedelsalade met amandel en kip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroen-amandelcake
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Roomboter amandel-notenstol met beenham en kaas
10 min
Bekijk recept
Stoofperen in rodewijnsiroop met amandelijs
50 min Nagerecht
Bekijk recept

Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-citroentaart van de barbecue
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Appeltaart met amandel
85 min
Bekijk recept
Normandische appeltaart
20 min Gebak
Bekijk recept