1 Verkruimel de speculaasjes. Smelt de boter in een pannetje en meng er de kruimels door. Verdeel over mooie glaasjes en druk aan. Zet een halfuur in de koelkast.
2 Week de gelatineblaadjes in koud water. Klop de slagroom stijf.
3 Klop de verse kaas los met de suiker, vanillesuiker en het citroensap. Knijp de gelatine uit en los ze op in 2 el warm water. Roer er enkele eetlepels van het kaasmengsel door, en roer daarna het gelatinemengsel door de rest van de kaas. Spatel er ten slotte de opgeklopte room door.
4 Verdeel het kaasmengsel over de glaasjes en laat ten minste 3 uur opstijven in de koelkast.
5 Haal de glaasjes een kwartiertje voor het serveren uit de koelkast en werk af met frambozencoulis en braambessen of ander rood fruit.
Bavarois met speculaas en coulis is een recept van Libelle Lekker