Marokkaanse visballetjes

12
15 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Prak de vis fijn met een vork. Doe de geprakte vis in een kom, samen met de peterselie, de knoflook, de ui, de harissa en het brood. Meng. Voeg het ei toe en kruid met peper en zout. Kneed tot een smeuïge massa. Dompel een eetlepel in water. Lepel wat vismengsel uit de kom en rol er een balletje van 2 cm van. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede plaat.
  • 2 Giet zo’n 5 cm olie in een steelpan en verhit op middelhoog vuur. Leg een paar balletjes in de hete olie en bak ze rondom goudbruin. Schep de balletjes met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 3 Garneer een bordje met sla. Leg op ieder bordje drie balletjes en een kwartje citroen. Serveer met Marokkaans brood en yoghurtsaus.

Marokkaanse visballetjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Hollandse groentesoep met visballetjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde thaise visballetjes
40 min Snack
Bekijk recept
Kruidige visballetjes
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brochettes met visballetjes zoals in de manga’s
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Couscous met koolraap
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met kip en peterselie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse lamsspiesjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse couscous-falafelschotel
13 min Hoofdgerecht
Bekijk recept