Preischotel met zalm

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de aardappelen gaar, giet af en laat afkoelen. Snij ze in plakjes.
  • 2 Maak de prei schoon en snij ‘m in ringen. Stoof ze aan in een klontje boter. Breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C. Beboter een ovenschaal. Schep er eerst de prei in, snipper er dan de zalm over. Dek af met aardappel.
  • 4 Smelt 50 g boter in een pan en laat goed heet worden. Roer er 50 g bloem door en roerbak even, tot je een droog mengsel hebt. Leng aan met de melk en breng al roerend aan de kook. Laat even doorkoken, zodat de bloemsmaak verdwijnt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Roer er de kaas door.
  • 5 Giet de saus over de aardappelen. Bestrooi met paneermeel en zet 30 minuten in de oven.

Preischotel met zalm is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Preischotel met kaassaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Preischotel met gehaktballetjes
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Preischotel met satésaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Preischotel
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept