Varkenslapje met kruiden en spinazieaardappeltjes

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de aardappelen. Kook ze ongeschild in licht gezouten water.
  • 2 Meng de bloem met peper en zout. Haal er de varkenslapjes door en schud de overtollige bloem af. Bak ze in een mengsel van olie en boter. Hou ze warm onder aluminiumfolie (of in de oven, op 100°C).
  • 3 Giet de aardappelen af en doe ze weer in de kookpan. Doe er 1 el olijfolie bij en schep goed om, zodat ze overal een laagje olie krijgen. Voeg de spinazie toe en zet op het vuur. Laat een minuutje slinken. Breng op smaak met peper, zout en citroensap. Hou warm.
  • 4 Zet de pan waarin je het vlees gebakken hebt weer op het vuur. Doe er de wijn bij en breng aan de kook. Roer de aanbaksels los. Doe er 1 el boter bij en laat smelten. Roer er dan de kruiden door en eventueel nog wat peper en zout.
  • 5 Serveer de varkenslapjes met de spinazieaardappels en de saus (en eventueel nog een partje citroen).

Varkenslapje met kruiden en spinazieaardappeltjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker


Gevulde varkensrolletjes
50 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerd varkenslapje met geroosterde maïs
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenslapje In Currysaus Met Peer
10-20 min -
Bekijk recept
Varkenslapje Met Kastanje Champignons
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept