Zalm in papillot met pesto

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200° C. Leg elk stuk zalm op een groot vel aluminiumfolie. Kruid met peper en zout. Besprenkel met wat visfond en vouw de pakketjes hermetisch dicht. Zet 15 minuten in de oven.
  • 2 Klop de room lobbig met wat citroensap, peper en zout.
  • 3 Kook de rijst gaar in gezouten water.
  • 4 Doe de basilicumblaadjes met de gepelde knoflook, de pijnboompitten en olijfolie in een mengkom. Pureer met de keukenrobot of de staafmixer tot een dik vloeibare pasta. Doe er eventueel nog iets meer olie bij.
  • 5 Vermeng de gare rijst met 4 el pesto. Schep in dresseer ringen en druk goed aan. Druk de taartjes met de rug van een lepel uit op de borden.
  • 6 Leg bij elk rijsttaartje een stuk zalm. Werk af met een takje peterselie en een lepeltje room.

Zalm in papillot met pesto is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Tortilla pesto rolletjes
Bekijk recept
Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fusilli met ricotta en pesto
Bekijk recept

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept