Pappardelle met tomaten en ricotta

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de rucola schoon, hak hem eventueel grof. Pluk de blaadjes van het basilicum en snij ze in reepjes. Spoel de kerstomaten. Hak de gedroogde tomaatjes fijn. 
  • 2 Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit ze glazig in een scheutje olijfolie. Voeg er de kerstomaten, de gedroogde tomaatjes en de gehakte rozemarijn aan toe. Laat 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper, zout en citroensap. 
  • 3 Kook de pappardelle beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Meng de pasta met de saus. Bestrooi met stukjes ricotta. 
  • 4 Verdeel de rucola en het basilicum over diepe borden of kommen. Schep er de pasta bij en serveer.

Pappardelle met tomaten en ricotta is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pappardelle met paddenstoelen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pappardelle met oesterzwam
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met stracotto
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met biefstuk en basilicumolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept