Gegrilde kippenbouten

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Vermeng de ketchup met de honing, een tikje tabasco en de worcestersauce. 
  • 2 Bestrijk de kippenbouten rondom met de marinade en laat ze 2 à 3 uur, afgedekt, in de koelkast marineren. 
  • 3 Neem de kippenbouten uit de marinade (bewaar de marinade) en kruid ze met zout, peper en paprika. Leg ze op de grill en laat ze ongeveer 15 minuten braden. Draai ze geregeld om en kwast ze af en toe in met de marinade. 
  • 4 Serveer de kippenbouten met partjes limoen en een frisse groene sla.
  • 5 Mag de marinade wat pittiger?Fruit dan een gesnipperde ui en een teentje knoflook in hete olie. Roer er 2 eetlepels tomatenpuree door en laat even stoven. Voeg 2 eetlepels witte wijnazijn, zout, een snuifje suiker, een halve koffielepel tijm, 2 koffielepels honing, een halve kop kippenbouillon, 1 koffielepel mosterd en 1 koffielepel worcestersaus toe en laat 15 minuten inkoken op een zacht vuurtje.

Gegrilde kippenbouten is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Citroenkip
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kippenbouten met sjalot, aardappelpuree en spinaziesalade
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken kip
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept