Taartjes van pompoen en aardappel

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de pompoen, verwijder de pitten, snij ze in fijne partjes. Schil de aardappelen, snij ze plakjes. Stoom beide groenten goed gaar, in 15 tot 20 minuten. 
  • 2 Verwarm de oven voor op 200° C. 
  • 3 Pel en snipper de sjalotjes. Fruit ze glazig in wat boter of olijfolie. 
  • 4 Klop de eieren los met de melk en de room. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg er de helft van de gestoofde sjalotjes aan toe. 
  • 5 Vet vier ovenschaaltjes goed in met boter of olie. Schik de partjes pompoen en de plakjes aardappel in laagjes in de schaaltjes. Strooi op elk groentelaagje wat kaas en kruid met peper uit de molen.
  • 6 Giet de eieren bij de groenten. Schep bovenop de rest van de gefruite sjalot en werk af met een laatste laagje kaas. Zet 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Taartjes van pompoen en aardappel is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bladerdeeghapjes met champignons en rivierkreeften
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Brie-walnotentaartjes met honing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept