Gratin van groenten met rijst

4
50 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de rijst 10 minuten in gezouten water. 
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 3 Spoel de groenten. Verdeel de broccoli in roosjes, snij de kool in reepjes. Laat het zeekraal goed uitlekken. Schil de wortelen, snij ze in staafjes. Stoom de groenten (behalve de zeekraal) 10 minuten.
  • 4 Pel en snipper de ui fijn, fruit hem glazig in wat olijfolie. Doe er de rijst bij. Schep om en doe het mengsel in een grote ovenschaal. Meng met de gestoomde groenten en de zeekraal. Kruid met peper en zout.
  • 5 Giet er de bouillon bij. Dek af met aluminiumfolie. Zet 20 minuten in de oven. 
  • 6 Rooster de zonnebloempitten in een pan met antiaanbaklaag. Werk er de groenteschotel mee af en serveer.

Gratin van groenten met rijst is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept