Quiche lorraine (2)

6
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 190°C. Ontrol het kruimeldeeg en bekleed er een taartvorm mee. Plooi het overtollige deeg naar binnen. 
  • 2 Vul de vorm met bakpapier en rijst en bak de bodem 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • 3 Pocheer de spekblokjes 5 minuten in kokend water. Spoel af en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 4 Duw de spekblokjes zachtjes in de voorgebakken bodem. Klop de eieren en de room lichtjes op. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Schenk over de spekblokjes. 
  • 5 Doe de boter in klontjes en verdeel over de quiche. Schuif 35 tot 45 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin kleurt en de eieren gestold zijn.

Quiche lorraine (2) is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentequiche
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fantasiaquiche met pinda's
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept