Gratin van pasta met gevulde sla

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de slaatjes en halveer ze in de lengte. Pel de tomaten, snij ze in blokjes.
  • 2 Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet ze af en vermeng ze meteen met de olijfolie.
  • 3 Laat de boter smelten in een pannetje. Strooi er de bloem bij. Roer glad. Leng aan met de melk en blijf roeren tot de saus indikt. Doe er, van het vuur af, de helft van de kaas bij. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  • 4 Schep de pasta in een ovenschaal. Leg er de halve slaatjes op, daarop de tomaatblokjes. Lepel er de kaassaus over. Bestrooi met de rest van de gemalen kaas.
  • 5 Zet 5 minuten onder de hete grill.
  • 6 Werk af met een plukje basilicum en serveer meteen.

Gratin van pasta met gevulde sla is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Tropische kip salade
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pannenkoeken met hüttenkäse en artisjok
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min Voorgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept