Gegrilde zalm op de barbecue

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Meng 2 el olijfolie met de sambal, kruid met peper en zout. Wentel de zalmmoten erdoor en laat 10 minuten marineren.
  • 2 Doe de couscous in een kommetje en schenk de warme bouillon en de steranijsjes erbij. Laat 5 minuutjes wellen en roer los met een vork. Schep de steranijsjes er voorzichtig uit.
  • 3 Pel de sjalotten en snipper fijn. Halveer de pepertjes, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snipper in fijne ringen. Pers de sinaasappels en vang het sap op. Rasp de schil en blancheer. Pel de overige 2 sinaasappels en doe in partjes.
  • 4 Meng de couscous met het sap, de pepertjes, de gesnipperde sjalot, de sinaasappelschil en de -partjes. Schep om.
  • 5 Gril de zalmmoten goudbruin op de barbecue. Serveer met de couscous en een handjevol postelein of scheutjes.

Gegrilde zalm op de barbecue is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zeewolf geflambeerd met ouzo
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept