Vissticks met aardappelpartjes

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Blancheer de erwtjes in licht gezouten water. Giet af en laat schrikken onder ijskoud water. Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn.
  • 2 Verhit boter in een steelpannetje en fruit de ui en de knoflook. Voeg de erwtjes toe en schep goed om. Plet met een vork en schep de zure room erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C. Boen de aardappelen schoon en snij ze in partjes. Doe in een kommetje samen met het paprikapoeder, een scheutje olie, peper en zout. Hussel goed door elkaar en stort op een met bakpapier bekleed bakblik. Schuif 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • 4 Meng het broodkruim met de citroenschil en de peterselie. Snij de visfilets in reepjes, wentel ze eerst door de bloem, daarna door het losgeklopt ei en door het broodkruim.
  • 5 Verhit flink wat olie in een pan en frituur de vissticks goudbruin. Serveer met de aardappelpartjes en de erwtjespuree.

Vissticks met aardappelpartjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappeltortilla tomaat en tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saucijs met gebakken aardappelen en bloemkool
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cajunkip met paprika
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Broodje vissticks met erwtenpuree & koolsalade
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vissticks met tomaten-kokossaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vissticks met aardappelwafeltjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Verse vissticks met citroenmayo
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept