Bessengelei

4
30 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de bessen en doe ze in een pan, samen met 2 el water en het takje tijm. Verwarm ze zachtjes en laat koken tot de bessen openbarsten.
  • 2 Doe de bessen door de roerzeef, zodat vellen, pitjes en steeltjes achterblijven.
  • 3 Meet 1 liter van het sap af en doe er de suiker bij. Breng al roerend aan de kook en laat 3 minuten borrelend doorkoken. Neem van het vuur en roer nog 1 minuut.
  • 4 Schenk de gelei in bokaaltjes en sluit ze meteen.

Bessengelei is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Medaillon van hinde met portosaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsnootjes met rode bessengelei
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hindegebraad met wijnsaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Filet van wilde eend met rode bessen
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Medaillon van hinde met portosaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsnootjes met rode bessengelei
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hindegebraad met wijnsaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Filet van wilde eend met rode bessen
Hoofdgerecht
Bekijk recept