Zoek
Pannenkoeken met aardbeien en chocoladesaus
4
30 min
Libelle Lekker
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
275 ml melk
125 g zelfrijzende bloem
2 eieren
zakje vanillesuiker
400 g aardbeien
200 g fondantchocolade
4 el room
20 ml aardbeiensiroop
1 el citroensap
1 el poedersuiker
zonnebloemolie
Bereiding
1
Meng de melk, bloem, eieren en vanillesuiker en mix tot er geen klontjes meer zijn. Dek af met een keukenhanddoek en zet een kwartiertje koel weg.
2
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pannenkoekenpan en bak goudbruine pannenkoekjes.
3
Spoel de aardbeien en verwijder de kroontjes. Halveer de aardbeien, besprenkel ze met citroensap en bestrooit met poedersuiker.
4
Breek de chocolade en verwarm au bain-marie met de siroop en de room, tot de chocolade gesmolten is. Roer tot een gladde saus.
5
Lepel wat chocoladesaus in het midden van elke pannenkoek. Vouw dicht en werk af met aardbeien.
Pannenkoeken met aardbeien en chocoladesaus is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Chocolade-espressotaart
45 min
Nagerecht
Bekijk recept
Dame blanche
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladedip met aardbeien
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Kleine tortilla’s met peren en chocoladesaus
35 min
Nagerecht
Bekijk recept
Pannenkoeken met hüttenkäse en artisjok
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spannende spekpannenkoeken met ui
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Smurfenpannenkoekjes met blauwe bessen
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Pannenkoekrolletjes uit de oven
Bekijk recept