Aspergeroomsoep met gerookte zalm

4
55 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de prei, halveer in de lengte en snipper grof. Pel en snipper de uien. Schil de asperges, breek het harde uiteinde af, snij ze in grove stukken. Bewaar de schillen.
  • 2 Snipper de bieslook. Snij 4 mooie repen zalm en snipper de rest.
  • 3 Stoof de asperges met de prei en ui gaar in boter. Stoof de aspergekopjes apart en hou ze opzij.
  • 4 Kook de aspergeschillen in licht gezouten water. Laat, van het vuur af, een kwartier trekken. Giet door een zeef bij de groenten. Doe er het kruidentuiltje bij en breng aan de kook. Laat een halfuur garen.
  • 5 Snij 4 dobbelsteentjes uit het witbrood. Bak het brood rondom in boter. Verwijder het kruidenbuiltje en mix de soep. Breng op smaak met peper en zout.
  • 6 Omwikkel de aspergekopjes met zalm en prik ze met het brood aan een spiesje. Schenk de soep in glaasjes en werk af met de room, zalmsnippers en bieslook. Serveer met de spiesjes.

Aspergeroomsoep met gerookte zalm is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges met rivierkreeft en sushi
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergeroomsoep met garnalen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergeroomsoep met ricottakoekjes
60 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergeroomsoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept