Crème brûlée

4
40 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Klop de eidooiers met de suiker schuimig. Doe er de room bij. Snij het vanillestokje overlangs open. Schraap het merg bij het mengsel. Doe er ook het vanillestokje en het takje citroentijm bij. Verwarm al roerend 10 minuten, tot de crème een temperatuur van 70°C bereikt.
  • 2 Verwijder de citroentijm en het vanillestokje. Verwarm opnieuw tot 85°C. Verdeel het mengsel over schaaltjes en laat afkoelen. Zet nog minstens ½ uur in de koelkast.
  • 3 Pers 1 sinaasappel. Schil 1 sinaasappel tot op het vruchtvlees, snij de partjes tussen de vliesjes uit en snij ze in stukjes. Vang uitlopend sap op en breng het samen met het geperste sap, de stukjes sinaasappel en een snuifje poedersuiker aan de kook. Laat even inkoken.
  • 4 Bestrooi de pudding met poedersuiker en karameliseer met een brandertje (of zet even onder de gloeiend hete ovengrill). Werk af met de sinaasappelsaus en een blaadje munt.

Crème brûlée is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée met passievrucht
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Klassieke crème brûlée
235 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée met wortelen
Nagerecht
Bekijk recept

Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée met passievrucht
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Forel met spek en creme fraiche
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Orata al forno e paccheri con crema di avocado (dorade uit de oven en pasta met crème van avocado)
30 min-
Bekijk recept