Quiche met snijbiet en ricotta

6
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter de taartvorm van 22 cm diameter en schik er het deeg in. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem. Bedek met  bakpapier, en daarop gedroogde erwten of bonen.
  • 2 Spoel de snijbietblaadjes. Blancheer ze kort in licht gezouten water, laat uitlekken in een zeef en druk er het overtollige vocht goed uit.
  • 3 Klop de eieren en meng ze met de ricotta en de room. Kruid met peper en zout. Schep er de snijbiet door.
  • 4 Schenk het mengsel in de voorgebakken quichebodem en bestrooi met pijnboompitjes. Zet 35 tot 40 minuten in de oven. Lekker lauw of warm, met een tomatensalade.

Quiche met snijbiet en ricotta is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentequiche
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fantasiaquiche met pinda's
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept