Italiaanse verfijning: cupcakes met amaretto en mascarpone

12
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Roer de suiker met de boter tot een glad mengsel. Roer er de eieren door, dan de bloem, het bakpoeder en de amaretto. Roer tot een glad deeg.
  • 3 Zet 12 papieren cupcakevormpjes in een muffinblik. Verdeel het deeg over de vormpjes.
  • 4 Bak de taartjes 12 à 15 minuten in de voorverwarmde oven. Test met een prikker of ze gaar zijn. Laat afkoelen op een rooster.
  • 5 Maak de vulling. Splits de eieren. Klop de mascarpone op met de eidooiers, de suiker en amandelessence. Klop de eiwitten tot sneeuw en spatel ze door de mascarponecrème.
  • 6 Snij de bovenkant van de taartjes en hou apart. Vul elk taartje met een eetlepel van de mascarponevulling en zet het kapje er weer op. Bestrooi met poedersuiker en serveer.

Italiaanse verfijning: cupcakes met amaretto en mascarpone is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Fruittartaar en mascarpone met cassonade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Quiche met vegetarisch gehakt
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinaasappeltaart met kardemomsiroop
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Italiaanse verrassingsballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Italiaanse sinaasappeltrifle
85 min- Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept