Risotto met ham

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en snipper de ui. Spoel de prei en snij het witte gedeelte in ringen. Snij de ham in reepjes.
  • 2 Fruit de ui in boter. Voeg er de preiringen aan toe en schep om. Doe er de rijst bij en roer tot de korrels glazig zijn.
  • 3 Blus met de wijn en breng al roerend aan de kook. Blijf roeren tot al het vocht is opgenomen. Schep er een pollepel hete bouillon bij en roer weer tot het vocht is opgenomen. Werk zo verder tot de bouillon is opgebruikt.
  • 4 Roer 2 el boter door de risotto. Doe er de ham, de kaas en de bieslook bij en schep om. Breng op smaak met peper en zout.

Risotto met ham is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept