Biscuittaart met frambozenvulling

8
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Een dag vooraf: verwarm de oven voor op 180°C. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Voeg de suiker toe en klop goed door. Voeg dan de eidooiers toe en meng opnieuw goed.
  • 2 Zeef de bloem en het bakpoeder boven het eimengsel. Spatel alles er voorzichtig door en meng tot een homogeen beslag.
  • 3 Vet de springvorm in en bestrooi licht met bloem. Doe het beslag in de springvorm en bak 45 minuten in de voorverwarmde oven. Ontvorm de biscuit meteen en laat hem een nacht afkoelen op een rooster.
  • 4 De dag erna: snij de volledig afgekoelde taart horizontaal doormidden. Bestrijk de snijvlakken royaal met confituur.
  • 5 Klop het eiwit op
  • 6 Klop de slagroom lichtjes op en roer er de mascarpone door, de voedingskleurstof en het eiwit. Breng het mascarponemengsel royaal aan op beide helften en leg beide helten weer op elkaar.
  • 7 Klop de boter en poedersuiker tot een luchtig mengsel (zeker 5 minuten mixen). Klop er de roomkaas door en klop nog enkele minuten goed door.
  • 8 Bestrijk de taart met een flinke laag boterroom en werk zo glad mogelijk af. Doe de rest van de boterroom in een spuitzak met kartelmondje en werk af met toefjes room. Garneer met roosjes van marsepein en met suikerparels.

Biscuittaart met frambozenvulling is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Charlotte met frambozen
35 min Nagerecht
Bekijk recept

Oranje feesttaart
85 min + 1,5 uur wachten -
Bekijk recept
Yoghurtroomtaart met limoen en aardbeien
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Verjaardagstaart
140 min + 90 wachten + 45 oventijd -
Bekijk recept
Biscuittaart met slagroom en aardbeien
60 min Nagerecht
Bekijk recept