Mousse van limoncello

4
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Splits de eieren. Rasp de schil van de citroen en pers 'm vervolgens uit.
  • 2 Klop de eidooiers met de kristalsuiker en de geraspte citroenschil tot een dikke witte massa. Laat de gelatine 5 minuten weken in koud water.
  • 3 Verwarm het citroensap. Knijp de gelatine uit en los 'm op in het warme citroensap. Laat een beetje afkoelen. Klop het citroensap door het eiermengsel.
  • 4 Klop de eiwitten stijf. Klop in een andere kom de room stijf met de bloemsuiker. Meng de limoncello door het ei-citroenmengsel en spatel daarna eerst de slagroom en vervolgens het eiwitschuim door de massa. Verdeel het mengsel over glazen en laat 2 uur koelen.
  • 5 Hak de pistachenootjes fijn. Werk de glaasjes af met pistaches en paaseitjes.

Mousse van limoncello is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde zalm, risotto met limoncello en chips van pancetta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Semifreddo met limoncello en basilicum
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Limoncello dessert
150 min Nagerecht
Bekijk recept
Ijsthee met gember en limoncello
Snack
Bekijk recept

Braambessenmousse met violettesnoepjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kersen-ricottamousse
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Polonaise-gebakjes
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Stroopwafel-scheptaart
2 uur-
Bekijk recept