Pommes duchesse met kabeljauwhaasje

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook ze gaar in lichtgezouten water en giet af.
  • 2 Pureer de aardappelen met 50 g boter, het ei en de eidooiers. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Bekleed een ovenplaat met bakpapier. Vul een spuitzak met de puree en spuit er torentjes op.
  • 3 Maak de prei schoon en snij hem in ringen. Verdeel ze over de bodem van een ovenschotel. Schenk er de wijn en de room bij.
  • 4 Leg de stukken vis op de prei. Kruid met peper en zout. Verdeel enkele klontjes boter over de vis en zet 20 minuten in de oven. Zet ook de aardappeltorentjes de laatste 10 minuten bij de vis in de oven.
  • 5 Verdeel de vis en de prei over de borden. Schik er de aardappeltorentjes bij en serveer meteen.

Pommes duchesse met kabeljauwhaasje is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauwhaasje met wilde spinazie
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Volkoren rijst met vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwhaasje met chorizo
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken kabeljauw met spek, chutney van rode kool en appeltjes
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde gamba's met aardappelchips
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Stamppotje met gepofte knoflook en chorizo
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept