Bananentaart met bladerdeeg

7
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200° C. Bedek een rechthoekig bakblik (± 20 x 30) met bakpapier. Rol het bladerdeeg uit en leg het in de bakvorm. Pel de bananen en snij ze overlangs in plakken. Besprenkel met citroensap.
  • 2 Roer de verse kaas glad met het ei, de honing en de gember. Strijk het kaasmengsel uit over het deeg, tot op 1 cm van de rand.
  • 3 Halveer het vanillestokje overlangs en schraap er het merg uit. Doe het met de marmelade in een steelpannetje. Laat op zacht vuur smelten.
  • 4 Leg de bananen lichtjes overlappend op de kaasvulling, bestrijk ze met de marmelade. Bak de taart 30 tot 40 minuten in de oven. Laat even afkoelen en serveer.

Bananentaart met bladerdeeg is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tompouce met zalm en asperges
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Chocolade-bananentaart
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Omgekeerde bananentaart
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Bananentaart
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Bananentaart met sinaasappelmarmelade
60 min - Nagerecht
Bekijk recept