Tarte tatin van witloof met vinaigrette

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Snij 4 cirkels van 13 cm uit het bladerdeeg.
  • 3 Verwarm de suiker en 50 ml water in een steelpan tot de suiker smelt en goudbruin karamelliseert. Haal de pan van het vuur, roer er de boter door en meng tot een gladde massa. Verdeel de karamel over de vier schotels.
  • 4 Strooi het zeezout en de tijm over de karamel en leg er het witloof op. druk het deeg op het witloof en snij overtollig deeg weg. Zet de schotels in de oven en bak ze 20 minuten tot het deeg goudbruin en krokant is.
  • 5 Meng voor de vinaigrette de notenolie, balsamicoazijn, honing en appel met een staafmixer. Zeef en breng op smaak met peper en zout.
  • 6 Draai de taartjes om op de borden en besprenkel ze met de vinaigrette. Serveer ze met een frisse groene salade.

Tarte tatin van witloof met vinaigrette is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelgember vinaigrette
- 10 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met schnitzelreepjes en kaassaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mini tarte tatin met kerstomaten
35 min Snack
Bekijk recept
Tarte tatin met vijgen en walnoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Tarte tatin van asperges en gebakken schelvis
2 uur-
Bekijk recept