Cheesecake met witte chocolade

4
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180° C. Beboter de springvorm. Smelt de boter en verkruimel de speculaas. Rasp de schil van 1 citroen en pers alle citroenen uit.
  • 2 Meng de speculaas met de gesmolten boter. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan. Zet in de koelkast.
  • 3 Klop de eieren met de dooier en de fijne suiker wit-schuimig. Meng met de ricotta, de geraspte citroenschil en het citroensap. Spatel er de room en het maïszetmeel door. Giet op de speculaasbodem en bak 1 uur in de oven. Laat afkoelen en bewaar 12 uur in de koelkast.
  • 4 Smelt de chocolade au bain-marie. Roer er de poedersuiker door en eventueel wat water tot je een glad glazuur krijgt. Giet over de taart in de vorm en strijk glad. Zet nog 4 uur in de koelkast.
  • 5 Ontvorm en decoreer met chocoladeschilfers.

Cheesecake met witte chocolade is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept

New York cheesecake de luxe
105 min- Nagerecht
Bekijk recept
Glutenvrije cheesecake
20 min Gebak
Bekijk recept
Wafels met strawberry cheesecake-ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Frisse cranberrycheesecake
25 min Gebak
Bekijk recept