Warme appeltaartjes

4
45 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed 4 ingevette en met bloem bestoven eenpersoons taartvormpjes (10 cm diameter) met bladerdeeg. Prik gaatjes in het deeg. Zet in de koelkast tot gebruik.
  • 2 Schil de appelen, snij ze in partjes en verwijder het klokhuis. Snij elk partje in 3 plakjes.
  • 3 Roer alle ingrediënten voor de frangipane tot een dikke crème. Verdeel de frangipane over de taartbodempjes. Schik er de plakjes appel op. Bestrooi met kaneel, wat suiker en leg er een klontje boter op.
  • 4 Bak de taartjes 25 minuten in de oven. Haal ze uit de vorm en serveer warm, met een bolletje vanille-ijs.

Warme appeltaartjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Mini appeltaartjes
Bekijk recept
Appelgebakjes
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kleine tarte tatins
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Eenpersoons appel-spijstaartjes
40 min Nagerecht
Bekijk recept

Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min Voorgerecht
Bekijk recept
Warme salade van sperziebonen met geitenkaas
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept