Seitanstoverij met gegrilde groenten en polentakroketjes

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de ui, de look, de champignons en de wortels in stukjes en de seitan in blokjes van 2 centimeter. Hou het vocht van de seitan apart. Halveer de witloofstronken en snij de paprika in grove stukken. Schil de groene asperges en de worteltjes.
  • 2 Stoof de uien in een grote braadpan samen met de look, de laurier en de tijm.Voeg er de wortelen, champignons en seitan bij en stoof aan.
  • 3 Giet het seitanvocht en het bier samen met de rest van de ingrediënten bij de groenten. Voeg de room toe en laat het geheel ongeveer 45 minuten sudderen.
  • 4 Maak de polenta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng op smaak met een beetje boter, peper en zout en zet even opzij.
  • 5 Leg de witloof, paprika, asperges en worteltjes in een braadslee en besprenkel met wat olijfolie. Gril ze goudbruin. Kruid met peper en zout.
  • 6 Rol balletjes van de polenta en bak ze in hete frituurolie (160°C) goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • 7 Roer vlak voor het serveren de fijngesnipperde peterselie door de seitanstoverij.

Seitanstoverij met gegrilde groenten en polentakroketjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker