Hete bliksem met appelschijfjes

4
55 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 190°C.
  • 2 Fruit de ui glazig in 25 g boter. Voeg er het gehakt aan toe en bak rul. Kruid met zout en flink wat peper. Laat 5 minuten onder deksel verder garen.
  • 3 Schil de appels (maar hou 1 exemplaar apart voor de appelschijfjes). Verwijder de klokhuizen en snij het vruchtvlees in grove stukken. Stoof de appeltjes onder deksel gaar in een bodempje water met suiker naar smaak.
  • 4 Vet een ovenschaal in en leg een dikke laag appelmoes. Leg hierop het gehakt en daar bovenop de puree.
  • 5 Snij de ongeschilde appel in heel dunne plakjes (dit lukt het beste met een mandoline). Leg ze dakpansgewijs als afwerking op de schotel. Verdeel 25 g boter in vlokjes over de appelschijfjes. Zet de ovenschotel 30 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer goed heet!

Hete bliksem met appelschijfjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Warm appeldessert met hazelnoot-kruimelkorst
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Salade van kreeft met vijgen, appels en geroosterde hazelnoten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Appelcupcake
15 min
Bekijk recept
Toastje met makreelrillette
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Groentelasagne met komijnrijst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Egyptische om ali
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Eendenborst met warme appelstroop op hete bliksem
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelstamppot (hete bliksem)
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept