witloof met Italiaanse ham en gorgonzola

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder de harde kern en de buitenste blaadjes van het witloof, kook het 12 minuten en laat goed uitlekken.
  • 2 Bestrijk 4 ovenschaaltjes met boter. Wikkel elk stronkje witloof in een plakje ham. Verdeel ze over de schaaltjes.
  • 3 Maak een kaassaus: smelt de boter, roer er de bloem door en laat even zacht bakken in de pan. Blus met de melk en roer goed met een garde zodat er geen klontertjes ontstaan. Voeg er de gemalen emmentaler en de helft van de gorgonzola aan toe en kruid met peper en een klein beetje zout.
  • 4 Giet de saus over de witloofrolletjes en leg er de resterende gorgonzola, in blokjes, over. Laat 25 minuten in de oven gratineren. Lekker met puree of brood.

witloof met Italiaanse ham en gorgonzola is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Hamburger met avocadosalsa en gorgonzola
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Groentepizza met gorgonzola
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstsalade met geroosterde groenten
30 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van luzerne en witloof
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipcurry met witloof
Hoofdgerecht
Bekijk recept