Gebakken sint-jakobsvruchten met sausje van witbier

4
15 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en snipper de sjalot. Doe hem in een pannetje, samen met de visfond en het bier. Breng aan de kook en laat inkoken tot de helft. Zeef de saus en breng ze op smaak met peper. Hou ze warm.
  • 2 Verhit wat olie in een pan. Bak er de sint-jakobsvruchten in, ongeveer 1 minuut aan elke kant. Kruid ze met peper en zout.
  • 3 Leg ondertussen de plakjes spek tussen twee velletjes keukenpapier en laat ze 1 minuut drogen in de microgolfoven, op 600 Watt.
  • 4 Lepel wat van de saus op elk bord en leg er 3 sint-jakobsvruchten bij. Werk de borden af met geraspte citroenschil, een plakje spek en enkele blaadjes rucola.

Gebakken sint-jakobsvruchten met sausje van witbier is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselmaaltijd met bier
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Emulsie van aardbeien met witbier, chantilly van plattekaas
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kalfsgebraad met spek en gestoofde groenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballetjes in biersaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept