1 Smelt de boter en roer er de bloem door. Laat goed heet worden. Giet er de melk bij en laat al roerend indikken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
2 Splits de eieren. Roer de dooiers door de saus en verwarm tot er luchtbellen verschijnen. Haal van het vuur en roer er de kaas door.
3 Bestrooi een bakplaat met bloem. Strijk er de kaasmassa 2 cm dik op uit. Dek af met plasticfolie en laat een nachtje afkoelen.
4 Snij de opgesteven kaasmassa in stukken van 4 x4 cm. Wentel ze eerst door wat bloem, daarna door het losgeklopte eiwit en vervolgens door paneermeel.
5 Bak de kaaskroketten goudbruin in hete frituurolie (180°C). Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer ze met een partje citroen en een takje gefrituurde peterselie.
Kaaskroketten met gruyère is een recept van Libelle Lekker