Kaaskroketten met gruyère

20
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Smelt de boter en roer er de bloem door. Laat goed heet worden. Giet er de melk bij en laat al roerend indikken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  • 2 Splits de eieren. Roer de dooiers door de saus en verwarm tot er luchtbellen verschijnen. Haal van het vuur en roer er de kaas door.
  • 3 Bestrooi een bakplaat met bloem. Strijk er de kaasmassa 2 cm dik op uit. Dek af met plasticfolie en laat een nachtje afkoelen.
  • 4 Snij de opgesteven kaasmassa in stukken van 4 x4 cm. Wentel ze eerst door wat bloem, daarna door het losgeklopte eiwit en vervolgens door paneermeel.
  • 5 Bak de kaaskroketten goudbruin in hete frituurolie (180°C). Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer ze met een partje citroen en een takje gefrituurde peterselie.

Kaaskroketten met gruyère is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Klassieke aardappelgratin met gruyère
70 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Romige gruyère-spruitenpot met gerookte zalm
15 min-
Bekijk recept
Uiensoep met bladerdeegdakje
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Reuben sandwich
15 min Lunchgerecht
Bekijk recept

Parmezaankroketten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kaaskroketjes
60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kaaskroketten Of Bitterballen
30-60 min -
Bekijk recept
Garnalen-kaaskroketten
0 min
Bekijk recept