Witloofsoep met handgepelde garnalen

4
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak het witloof schoon en snij het in stukken (hou wel enkele blaadjes apart om de soep te garneren). Stoof de stukjes witloof samen met het venkelzaad (dat je eerst een beetje kneust) in een soeppan met een klontje boter.
  • 2 Giet de bouillon bij de groenten, breng de soep aan de kook en laat ze 20 minuten sudderen.
  • 3 Mix de soep en roer er een scheutje pastis door. Brneg ze op smaak met peper en zout.
  • 4 Bak de blaadjes witloof voor het garnituur kort in een braadpan met een klontje boter.
  • 5 Verdeel de soep over kommetjes of borden en werk ze af met het gebakken witloof en de garnalen. Serveer er de room apart bij.

Witloofsoep met handgepelde garnalen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Witlofsoep met grijze garnalen
Bekijk recept
Witlofsoep met blauwe kaas
Bekijk recept
Witloofsoep met garnalen
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witloofsoep met witbier
40 min Voorgerecht
Bekijk recept