Risotto carbonara

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bak de pancetta knapperig in een droge pan en laat uitlekken op keukenpapier. Kook de asperges beetgaar en laat uitlekken. Pel en snipper de ui.
  • 2 Fruit de ui glazig in het vet van de pancetta. Verwarm ondertussen de bouillon.
  • 3 Doe de rijst bij de ui en bak al roerend mee tot de korrels glazig worden. Voeg er dan 1 pollepel hete bouillon aan toe en roer tot al het vocht opgeslorpt is. Voeg pas dan een volgende lepel bouillon toe. Werk zo verder tot de rijst gaar is en de bouillon op (± 20 minuten)
  • 4 Klop de eieren los met de dooiers, de room, de geraspte parmezaan, peper en zout. Roer het samen met de asperges door de risotto. Zet er het deksel op en laat, van het vuur af, 2 minuten rusten.
  • 5 Serveer de risotto met de pancetta en parmezaanschilfers.

Risotto carbonara is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Linguine alla carbonara met pancetta en knoflook
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Millefeuille van rode bietjes en mozzarella, vinaigrette met pancetta
Voorgerecht
Bekijk recept
Wortelpasta carbonara met tuinerwten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta carbonara met tuinbonen en ham
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept