Traditionele balletjes in tomatensaus

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rasp de schil van de citroen. Snij het pepertje open, verwijder de zaadjes en hak fijn. Pel de knoflook en snipper  'm fijn.
  • 2 Maak het gehakt aan met ei, kaneel, het pepertje, knoflook en citroenschil. Kruid met peper en zout. Rol balletjes van het gehakt en rol ze door het paneermeel.
  • 3 Maak de tomatensaus. Pel en snipper de ui. Stoof 'm glazig in olijfolie. Roer er de tomatenpuree door en laat even meebakken. Voeg er dan de tomatenblokjes aan toe en laat 10 minuten sudderen. Kruid met oregano, peper en zout. Pureer de saus met de staafmixer.
  • 4 Bak de balletjes rondom goudbruin in een pan met olijfolie. Overgiet met de saus en laat 15 minuten sudderen, tot de balletjes gaar zijn.
  • 5 Bestrooi de balletjes met gehakte peterselie en serveer met puree.

Traditionele balletjes in tomatensaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Traditionele boerenkoolstamppot
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildzwijn burger
Bekijk recept
Gnocchi met vleessaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kikkererwten met roodbaars in saffraanbouillon
30 min-
Bekijk recept