Zoek
Beursjes met kip en champignons
4
30 min
Libelle Lekker
Gebak
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
200 g zelfrijzende bloem
2 eieren
boter (of olie)
600 g kipfilet (in blokjes)
250 g champignons (in kwartjes)
100 ml room
2 el bladpeterselie (gehakt)
1 el verse munt (gehakt)
verse bieslook (lange sprietjes)
peper
zout
Bereiding
1
Voorbereiding
: Snij de kipfilet in blokjes en de champignons in kwartjes. Hak de peterselie en de munt.
2
Doe de bloem met zout in een kom en maak in het midden een kuiltje. Breek de eieren in het kuiltje. Schenk er 100 ml melk in. Roer om.
3
Schenk er in een straaltje de rest van de melk bij en roer tot een glad beslag.
4
Bak in een hete koekenpan, in wat boter of olie, grote, dunne flensjes.
5
Bak de gekruide kipblokjes kort aan in boter of olie. Doe er de champignons bij. Laat ze kort meebakken.
6
Schenk er de room bij, laat 30 seconden opkoken. Voeg er de peterselie en de munt aan toe. Kruid naar smaak bij met peper en zout.
7
Schep op elk flensje 1 eetlepel van het mengsel. Vouw ze dicht als een beursje. Knoop het toe met een sprietje bieslook.
8
Serveer meteen, op voorverwarmde borden
Beursjes met kip en champignons is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderbraadworst met champignons
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balsamico-champignons met rosevalfriet
30 min-
Bekijk recept
Snelle kipragout met room, champignons en dragon
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Beursjes van zeelekkers
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Krokante beursjes met appel, peer en rozijnen
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Krokante beursjes met pensen, appels en noten
Voorgerecht
Bekijk recept
Beursjes met chocolade en sinaasappel
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept