Appels gevuld met beuling

4
40 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    : Verwarm de oven voor op 180°C. Pers de citroen en sinaasappel. Boen de appels schoon. Snij er onderaan een plakje af, zodat ze rechtop blijven staan. Snij er bovenaan een kapje af en verwijder het klokhuis met een appelboor. Haal er dan met een scherp mesje zo veel mogelijk vruchtvlees uit.
  • 2 Breng in een diepe kookpan 500 ml water aan de kook, samen met het citroen- en sinaasappelsap. Zet er de appels in en pocheer ze 5 minuten, tegen de kook aan.
  • 3 Haal het velletje van de beulingen. Bak het vlees rul in de olijfolie. Kruid eventueel bij met peper en zout.
  • 4 Vul de appels met het worstvlees. Zet er het kapje weer op. Leg op elk een nootje boter en zet 5 minuten in de oven.

Appels gevuld met beuling is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Beuling met veenbessengelei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appel-beulinggratin
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolgoulash
30 min-
Bekijk recept