Zoek
Ricotta pancakes
4
30 min
Libelle Lekker
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
250 g ricotta
125 ml melk
2 eieren (gesplitst)
100 g bloem
1 kl gedroogde gist
boter (of olie)
zout
Bereiding
1
Voorbereiding
: Splits de eieren.
2
Roer de gist los in de lauwe melk.
3
Klop de ricotta op met de eidooiers. Schenk er het gistpapje bij en bewerk met de mixer-kloppers tot een glad beslag.
4
Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Spatel de eiwitsneeuw luchtig door het beslag.
5
Bak in boter of olie kleine, dikke pannekoekjes tot ze aan beide kanten mooi goudbruin zijn.
6
Serveer de pannenkoekjes zo heet mogelijk.
Ricotta pancakes is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
American pancake burgers
30 min-
Bekijk recept
Amerikaanse pancakes
15 min
Bekijk recept
Pancakes met zout en zoet beleg
Bekijk recept
Amerikaanse kokospannenkoekjes met ananas en chocoladesaus
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Ovenpasta met frisse ricotta
30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept